Nålevende

Nålevende



Generasjoner:      Standard    |    Vertikalt    |    Kompakt    |    Boks    |    Bare Tekst    |    Generasjonsliste    |    Anevifte    |    Media

Generasjon: 1

  1. 1.  Nålevende

    Familie/Ektefelle/partner: Nålevende. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. Nålevende
    2. Nålevende

    Familie/Ektefelle/partner: Nålevende. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


Generasjon: 2

  1. 2.  Hans Erik HansenHans Erik Hansen ble født , Bergen, Hordaland, Norge.

    Hans + Nålevende. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  2. 3.  Nålevende
    Barn:
    1. 1. Nålevende
    2. Nålevende


Generasjon: 3

  1. 6.  Hans Såkvitne OhnstadHans Såkvitne Ohnstad ble født 5 Des 1914 , Ulvik, Hordaland, Norge; ble døpt 21 Feb 1915 , Ulvik kirke, Hordaland (sønn av Vebjørn Vebjørnsen Ohnstad og Hildeborg Hansdatter Såkvitne); døde 4 Jun 1984, Nordstrand, , Oslo, Norway; ble begravet 12 Jun 1984, Eidsvåg, Bergen, Hordaland, Norge.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Historie: 1931-1932, Hardanger folkehøgskole, Ullensvang; Folkehøgskole
    • Historie: 19 Feb 1944, Årstad, Bergen, Hordaland; Giftermål

    Notater:

    Historie:
    Bryllup 19. februar 1944. Vedlagt bordkort og bryllupsmeny.
    Menyen var som følger: Nasjonal blandingssuppe. Sjøldaua kalv. Svartebørs fromasje. Kaffe avec. Kjenn ditt land.

    Hans giftet seg med Aslaug Ottesen 19 Feb 1944, Årstad, Bergen, Hordaland. Aslaug (datter av Johan Ottesen og Oddny Bergljot Isdahl) ble født 5 Jan 1920 , Bergen, Hordaland, Norge; ble døpt 28 Mar 1920 , Årstad, Bergen, Hordaland; døde 31 Jan 1994, Bergen, Hordaland, Norge; ble begravet 4 Feb 1994, Eidsvåg, Bergen, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  2. 7.  Aslaug OttesenAslaug Ottesen ble født 5 Jan 1920 , Bergen, Hordaland, Norge; ble døpt 28 Mar 1920 , Årstad, Bergen, Hordaland (datter av Johan Ottesen og Oddny Bergljot Isdahl); døde 31 Jan 1994, Bergen, Hordaland, Norge; ble begravet 4 Feb 1994, Eidsvåg, Bergen, Hordaland, Norge.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Historie: 19 Feb 1944, Årstad, Bergen, Hordaland; Giftermål

    Notater:

    Historie:
    Bryllup 19. februar 1944. Vedlagt bordkort og bryllupsmeny.
    Menyen var som følger: Nasjonal blandingssuppe. Sjøldaua kalv. Svartebørs fromasje. Kaffe avec. Kjenn ditt land.

    Notater:

    Gift:
    Forlovere: Sigurd Sandvik og Ruth Monsen

    Barn:
    1. Nålevende
    2. 3. Nålevende


Generasjon: 4

  1. 12.  Vebjørn Vebjørnsen OhnstadVebjørn Vebjørnsen Ohnstad ble født 25 Mai 1884 , Ohnstad, Aurland, Sogn og Fjordane, Norge; ble døpt 8 Jun 1884 , Vangen kyrkje, Aurland, Sogn og Fjordane, Norge (sønn av Vebjørn Olsen og Mari Kristensdatter); døde 16 Jan 1971, Ulvik, Hordaland, Norge; ble begravet 22 Jan 1971, Ulvik, Hordaland, Norge.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Historie: Ulvik, Hordaland, Norge; Kjøgemeistar
    • Historie: 1884-1898, Aurland, Sogn og Fjordane; Familie
    • Historie: 1884-1901, Aurland, Sogn og Fjordane, Norge; Oppvekst i Aurland
    • Lærerskole: 1904, Stord, Hordaland, Norge; Eksamen ved Stord lærarskule
    • Historie: 1905, Ulvik, Hordaland, Norge; Lærer
    • Gift: 25 Sep 1908, Granvin kirke, Hordaland, Norge; Giftet seg med Hildeborg Hansdotter Såkvitne
    • Blir enkemann: 21 Apr 1929, Ulvik, Hordaland, Norge; Hildeborg var mye syk og dør tidlig
    • Historie: 1934; Engasjement i bygdelivet
    • Historie: 1942, Elvenes, Kirkenes, Finnmark; Fangenskap 2. verdenskrig
    • Historie: 1953; Friluftsmenneske. Jakt og fiske
    • Historie: 1 Jul 1959; Kongens fortjenestemedalje

    Notater:

    Aurlandsvangen kring 1890. Denne tettstaden voks fram tidleg på 1800-talet. Her budde det kring 1850 nokre husmenn, strandsitjarar og handverkarar, i alt 60 personer.
    Vangen kyrkje til venstre i biletet er frå 1200-talet. Dei store kvite bygningane til høgre er Vangen hotell som vart starta i 1880-åra. Her budde m.a. velståande engelsmenn som dreiv laksefiske og reinsjakt om sommaren.

    Historie:
    Vebjørn var en mye brukt "kjøgemeistar". I tidsskriftet for Hardanger historielag er det en artikkel om "Kjømeistrar". Her skriver de: i det 20-århundre stig det fram en ny generasjon av kjømeistrar. Dei fleste er unge lærarar som kjem ferske frå lærerskulane, men som får sterke band til den flilynte ungdomsrørsla." Artikkelen nevner flere av disse kjømeistrane. I Ulvik nevnes Vebjørn Ohnstad og Torbjørn Ljones, Daniel E. Eitrheim og Lars Torkjellson.
    "Alle desse og mange fleire var med på å bringa bondebryllaupa ei nyare og fastare form."

    26.mai 1954, dagen etter han fylte 70 år, var han kjøgemeister i bryllupet til Lars Bergo og Brita Jordal. Billedbladet NÅ dekket begivenheten og tok 139 bilder. Se også Bergens Tidendes artikkel 12. august 2017.

    Historie:
    Det var stor utvandring fra Aurland til USA da Vebjørn vokste opp. Vebjørn hadde fire brødre som alle utvandret til Amerika. Ole, den eldste, dro først i 1892. Han var da 18 år gammel. Dernest reiste Elling i 1896. Han var bare 16 år gammel. Senere dro Kristen og Ole Andreas (Andrew) i 1898. De var henholdsvis 20 og 17 år gamle.

    Alle, bortsett fra Elling, stiftet familie. Ole og Andrew (som han kalte seg i USA) slo seg ned i Nord-Dakota. Kristen i Minnesota. Kristen kommer tilbake syk og dør på Bakken hos sin mor. Elling finner vi ikke spor etter. Han er registrert på Ellis Island som imigrant. Han har også bodd sammen med Kristen og Ole i Fargo i 1902. Men deretter er han ikke å finne i noen registre. Hjemme mente de han var død.

    Historie:
    Faren, Vebjørn, druknet i Vassbygdevatnet mens moren, Mari, var svanger med ham. Hun måtte da ta seg av fem småbarn, og klare seg som best de kunne. De bodde på Bakken, ved en gammel husmannsplass som lå vakkert til like ved elveoset. Folk som kjente Mari fortalte at hun var en dugende syerske, men vasket og strøk også tøy for de engelske lakselordene. Dessuten stelte hun mye i sammenkomster, bryllup, gravferder og gjestebud. Som nærmeste nabo til det gamle hotellet, Lordabygningen, stelte hun også der i sine yngre år.

    Vebjørn ble konfirmert i Aurland 4. juni 1899. Han var engasjert i ungdoms- og mållagsarbeid, og var formann i ungdomslaget i Aurland. Etter konfirmasjonen i 1900 gikk han på folkehøgskole i Sogndal.

    Historie:
    Vebjørn gikk på lærerseminar ved Stord Lærarskule i 1904. Etter at han hadde tatt lærerskolen, var han en kort tid lærer i Vassbygdi i Aurland og på Finse, som første lærer der etter jernbanen ble bygd. En morsom historie er at barnebarnet Magnar Hakestad var den siste læreren som underviste på Finse.

    Vebjørn begynte som lærer i Ulvik i 1905 og var der helt til han gikk av med pensjon. Et år hadde han permisjon. Da var han fjellpoliti (fjelloppsynsmann) på Hardangervidda.

    Gift:
    Bodde på Brakanes skule i lærerbustad i 3 etasje.

    Historie:
    Vebjørn var aktiv i ungdoms- og idrettsliv i Ulvik. Han var formann i byggekomiteen for ungdomshuset Elvatun som stod ferdig i 1934. Elvatun fikk mye skryt, men også kritikk for at det var for stort og flott. Til det svarte Vebjørn:
    "Eg veit at me i byggjenemdi hev fenge kritikk for dette huset, men litt kritikk er sunnt. Me hev vore so altfor flotte; men me sette til motto: Berre det beste er godt nok! Kritikken hev vore sterk mot tårnet på huset, det passar ikkje her. Men eg meiner det passar. Det skal mana ungdomen til å sjå upp, upp til det høgaste av alt." (Elvatun ibid. s. 11)
    Han satt også flere år i heradsstyret og formannskapet i Ulvik.


    Historie:
    Lærerne nektet å ta inn nazipropaganda i skolen. Resultatet var at 1100 lærere ble satt i fangenskap. Ca. 800 ble sendt til Kirkenes på straffearbeid. Vebjørn ble arrestert 30.mars 1942. Det var hans svigersønn, Sem Dalaker, som arresterte ham. Sem ble senere samme år avsatt som lensmann under okkupasjonen. Vebjørn ble via Bergen overført til Grini og senere til Jørstadmoen. Så sendt til Trondheim og videre til Kirkenes med båten "Skjerstad". Før båtreisen fikk han en reinsskinn sovepose som han sov i på dekk, noe som sikkert hjalp ham på den lange turen til Kirkenes. Det var sønnen Hans Ohnstad som fikk gitt ham den i Bergen.
    Henrik Sødal som var fange sammen med Vebjørn, skriver i boken sin om Kirkenesferden at Vebjørn ble syk og kom til sykelugaren nord for Bodø. Han forteller også at han delte rom med Vebjørn i fangeleiren på Elvenes. Han skriver også:
    "I rommet hadde vi stundom merkedager som var høytida, såleis den 25. mai, da Ohnstad vart 58 år. Sjølvsagt måtte han både ha tale og gåve, han hadde alltid vore så gild og hjelpsam, roleg og traus som sjølve Hårteigen på Hardangervidda, som han hadde skildra for oss." Vebjørn hadde holdt foredrag om Hardangervidda i leiren.

    Aldersgrensen for arrestasjonen var 60 år. Vebjørn var dermed av de eldste. Det var nok grunnen til at han fikk arbeide på et verksted og slapp tungt anleggsarbeid.

    Nazistene mislykkes med sitt forsøk på nazifisering av skolen. Qusling uttalte: "Lærerne har ødelagt alt for meg".

    Vebjørn ble løslatt i november 1942.

    Radioprogram om lærerstreiken: https://urn.nb.no/URN:NBN:no-nb_dra_1990-01444P

    Den 6. september 1944 blir han arrestert på nytt, men ble løslatt allerede 14. september.

    Historie:
    I 1953 var Vebjørn "Fjellpoliti" (Fjelloppsynsmann i dag) på Hardangervidda. Vebjørn var en ivrig fjellmann og godt kjent med Hardangervidda gjennom jakt og fiske. Han holdt mange foredrag om Hardangervidda flere steder, også i radio, noen ganger sammen med Steinar Brauteset. Han skrev også artikler i avisene om Hardangervidda.


    Historie:
    Vebjørn ble tildelt kongens fortjenestemedalje 1. juli 1959. Barnebarnet Anna Dalaker forteller at da han og Torbjørn Ljones, som også fikk medaljen, var i audiens hos kong Olav, hadde de en hyggelig samtale. Vebjørn og Torbjørn fant ut at de skulle synge et stev, og det gjorde de til stor glede for kongen

    Død:
    Nekrolog:
    Lærar Vebjørn Ohnstad, Ulvik, er avliden nær 87 år gammal. Ved hans bortgang er en uvanleg dugande lærar av den gode gamle garde gått til kvila, og ein lang arbeidsdag er slutt etter nærpå 50 år i skulen. Ohnstad var fødd og oppvaksen i Aurland i Sogn. Etter at han hadde teke lærarskulen, var han ei kort tid lærar på Finse og i Vassbygda i Aurland. I 1905 kom han som lærar til Ulvik, der han slo seg ned for godt. Det var framhalds- og barneskulen som fekk nyta godt av hans solide kunnskapar gjennom ein lang tidsbolk. Ohnstad hadde ved sida av sin travle arbeidsdag mange ombod å skjøtta både av offentleg og privat art. Han var såleis i fleire periodar med i formannskap og heradsstyre. Vidare var han og mykje interessert og ein drivande kraft i ungdoms- og helselagsarbeid, likeeins når det gjalt idretts- og skyttarlagsaktiviteten. Han vart og mykje brukt som kjøkemeister og som talar. Under krigen vart han arrestert av tyskarane og send til Kirkenes. Seinare vart han arrestert på nytt, men han slapp frå den gongen også utan mein. Fred og signing over avlidne sitt gode og lyse minne. (Bergens tidende 2. februar 1971).

    Vebjørn giftet seg med Hildeborg Hansdatter Såkvitne 25 Sep 1908, Granvin kirke, Hordaland, Norge. Hildeborg (datter av Hans Larsson Såkvitne og Torbjørg Sjursdotter Nesheim) ble født 1 Jul 1883 , Nesheim, Granvin, Hordaland, Norge; ble døpt 15 Jul 1883 , Granvin kirke, Hordaland, Norge; døde 21 Apr 1929, Ulvik, Hordaland, Norge; ble begravet , Ulvik, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  2. 13.  Hildeborg Hansdatter SåkvitneHildeborg Hansdatter Såkvitne ble født 1 Jul 1883 , Nesheim, Granvin, Hordaland, Norge; ble døpt 15 Jul 1883 , Granvin kirke, Hordaland, Norge (datter av Hans Larsson Såkvitne og Torbjørg Sjursdotter Nesheim); døde 21 Apr 1929, Ulvik, Hordaland, Norge; ble begravet , Ulvik, Hordaland, Norge.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Historie: Ulvik, Hordaland, Norge; Sykdom

    Notater:

    Historie:
    Hildeborg var mye syk. Sannsynligvis hadde hun leukemi, blodsykdom. Det gjorde at hun døde ung, bare 45 år gammel.

    Notater:

    Gift:
    Forlovere: Edvard E. Seim og Hans Såkvitne

    Barn:
    1. Mari Ohnstad ble født 4 Jul 1909 , Ulvik, Hordaland, Norge; ble døpt 26 Sep 1909 , Ulvik kirke, Hordaland; døde 4 Nov 1972, Ulvik, Hordaland, Norge.
    2. Torbjørg Ohnstad ble født 20 Mar 1911 , Ulvik, Hordaland, Norge; ble døpt 16 Apr 1911 , Ulvik, Hordaland, Norge; døde 27 Nov 1993, Ulvik, Hordaland, Norge.
    3. Vebjørn Ohnstad ble født 4 Nov 1912 , Ulvik, Hordaland, Norge; ble døpt 22 Des 1912 , Ulvik, Hordaland, Norge; døde 30 Jan 1992, Bergen, Hordaland, Norge.
    4. 6. Hans Såkvitne Ohnstad ble født 5 Des 1914 , Ulvik, Hordaland, Norge; ble døpt 21 Feb 1915 , Ulvik kirke, Hordaland; døde 4 Jun 1984, Nordstrand, , Oslo, Norway; ble begravet 12 Jun 1984, Eidsvåg, Bergen, Hordaland, Norge.

  3. 14.  Johan OttesenJohan Ottesen ble født 5 Jan 1882 , Indre Gil, Hyllestad, Sogn og Fjordane, Norge; ble døpt 15 Jan 1913 (sønn av Johannes Ottesen og Brita Hermandsdatter Systad); døde 3 Okt 1957, Bergen, Hordaland, Norge; ble begravet 9 Okt 1957, Møllendal, Bergen, Hordaland.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Navn: Ivar Johan Ottesen
    • Yrke: Kontorsjef, Forretningsfører, Statsaut. Eiendomsmegler
    • Folketelling 1900: 1900, Voss, Hordaland, Norway
    • Folkehøgskole: 1900-1901; Elev Voss Folkehøgskole
    • Gift: 30 Okt 1909, Bergen, Hordaland, Norge; Ekteskap med Oddny Bergljot Isdahl
    • Bosted: 1910, Bergen, Hordaland, Norge; Kong Oscarsgate 43
    • Barnedåp: 28 Aug 1910, Bergen, Hordaland, Norge; Bjørnulfs dåp
    • Barnedåp: 20 Aug 1911, Bergen, Hordaland, Norge; Haralds dåp
    • Bosted Folketelling: 1912, Bergen, Hordaland, Norge; Haakonsgt 3. 5 etg
    • Barnedåp: 15 Jan 1913, Bergen, Hordaland, Norge; Bergljots dåp
    • Barnedåp: 23 Des 1915, Bergen, Hordaland, Norge; Torleifs dåp
    • Folketelling: 1 Feb 1917, Bergen, Hordaland, Norge; Kommunal folketelling 1917 Bergen kjøpstad
    • Barnedødsfall: 9 Nov 1918, Bergen, Hordaland, Norge; Aslaug
    • Barnedåp: 21 Feb 1920, Bergen, Hordaland, Norge; Aslaugs dåp

    Notater:

    Folketelling 1900:
    Elev på Voss folkehøgskole. Bodde hos Ivar S. Finne (Lysgaard).

    Bosted:
    Innflyttet til Bergen 1902

    Barnedåp:
    Arbeidet som kontorsjef hos Bonnevie Angell da Bjørnulf ble døpt.
    Hans Bonnevie Angell var overrettssakfører og drev bl.a. inkasso.

    Bodde i Sigurdsgate 21, Bergen.

    Barnedåp:
    De bor nå i Kong Oscarsgate 43. Ivar Johans yrke: Kasserer.

    Bosted Folketelling:
    To barn Bjørnulf og Harald. Ivar Johans yrke: kasserer.

    Barnedåp:
    De bor i Gamleveien 2. Ivar Johan er forretningfører i Avis.

    Folketelling:
    Johan og Oddny bor sammen med fire barn og Helene Olsen, Oddnys mor. Opplyses at hun også har bodde sammen med dem i 1915.

    Barnedødsfall:
    Begravelsen foregår i hjemmet "Villa Bakkely". Vognstølen.

    Johan giftet seg med Oddny Bergljot Isdahl 30 Okt 1909, Domkirken prestegjeld, Bergen, Hordaland. Oddny (datter av Thorvald Isdahl og Helene Olsen) ble født 21 Apr 1885 , Bergen, Hordaland, Norge; ble døpt 26 Jun 1885 , Nykirken, Bergen, Hordaland; døde 3 Jul 1958, Skarsvegen 662, Alversund, Hordaland, Norway; ble begravet 7 Jul 1958, Møllendal, Bergen, Hordaland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  4. 15.  Oddny Bergljot IsdahlOddny Bergljot Isdahl ble født 21 Apr 1885 , Bergen, Hordaland, Norge; ble døpt 26 Jun 1885 , Nykirken, Bergen, Hordaland (datter av Thorvald Isdahl og Helene Olsen); døde 3 Jul 1958, Skarsvegen 662, Alversund, Hordaland, Norway; ble begravet 7 Jul 1958, Møllendal, Bergen, Hordaland.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Dåp: 26 Jun 1885, Nykirken, Bergen, Hordaland
    • Folketelling 1891 Bergen: 1 Jan 1891, Kong Oscarsgate 28; Folketellinger
    • Folketelling 1900: 3 Des 1900, Lille Øvregate 2
    • Barnedåp: 28 Aug 1910, Bergen, Hordaland, Norge; Bjørnulfs dåp
    • Barnedåp: 20 Aug 1911, Bergen, Hordaland, Norge; Haralds dåp
    • Barnedåp: 15 Jan 1913, Bergen, Hordaland, Norge; Bergljots dåp
    • Barnedåp: 23 Des 1915, Bergen, Hordaland, Norge; Torleifs dåp
    • Barnedødsfall: 9 Nov 1918, Bergen, Hordaland, Norge; Aslaug
    • Barnedåp: 21 Feb 1920, Bergen, Hordaland, Norge; Aslaugs dåp

    Notater:

    Arkiverket v/Kenneth Bratland:

    "Oddny var født som såkalt "uægte" barn i 1885. Det vi har funnet ut er at Oddny Bergljot ble født 21. april 1885 i Bergen og døpt 26. juni 1885 i Nykirken i Bergen. Far var ungkar og kontorist Thorvald Isdahl og mor var pike Helene Olsen.

    Vi vet ikke om han påtok seg farskapet, men det er ingenting som tyder på at det har vært en farskapsak. Ofte var det slik at barnefar og barnemor gjorde en privat avtale når det gjaldt kostnadene ved oppfostring av barnet.

    I folketellingen for 1891 står det på folketellingskortet til Oddny: "For de av andre helt eller delvis forsørgede: Helt: kontorist på handelskontor Delvis: syerske "

    I folketellingen for Thorvald Isdahl i 1891 er han omtalt som «vordende Handelsmand Handelskontorist»

    Det stemmer jo godt med det som står på folketellingskortet for datteren vedrørende far sitt yrke."

    Da Oddny og Ivar Johan giftet seg i 1909 oppga Oddny Thorvald Isdahl som sin far. Det er ut fra dette overveiende sannsynlig at Thorvald Isdahl var far til Oddny.

    Døpt:
    Ministralbok for Nykirken, Bergen, 1885 - 1894. Uægte født. Far: Ungk. kontorist Thorvald Isdal, født 1865. Mor: Pige Helene Olsen, født 1856. Senere opplysninger tyder på at hun er født 1854. Da kaller hun seg Helene Eaufenia Furstenberg Olsen.

    Bosted oppgitt: 9 - 179. Claus Frimannsgate 15


    Dåp:
    Vedlagt bilde fra kirkebok

    Folketelling 1891 Bergen:
    Bor sammen med mor Helene (ugift, syerske)
    Lenke til skjema for Helene:
    https://www.digitalarkivet.no/ft10171506413995

    Lenke til skjema for Oddny:
    https://www.digitalarkivet.no/ft10171506413995

    Folketelling 1900:
    Bodde i Lille Øvregate 2. Med sin mor som her kaller seg Helene Elde.

    Barnedåp:
    Arbeidet som kontorsjef hos Bonnevie Angell da Bjørnulf ble døpt.
    Hans Bonnevie Angell var overrettssakfører og drev bl.a. inkasso.

    Bodde i Sigurdsgate 21, Bergen.

    Barnedåp:
    De bor nå i Kong Oscarsgate 43. Ivar Johans yrke: Kasserer.

    Barnedåp:
    De bor i Gamleveien 2. Ivar Johan er forretningfører i Avis.

    Barnedødsfall:
    Begravelsen foregår i hjemmet "Villa Bakkely". Vognstølen.

    Barn:
    1. Bjørnulf Johan Ottesen ble født 8 Des 1909 , Bergen, Hordaland, Norge; ble døpt 28 Aug 1910 , Domkirken, Bergen, Hordaland; døde 9 Aug 1974, Bergen, Hordaland, Norge; ble begravet , Møllendal, Bergen, Hordaland.
    2. Harald Ottesen ble født 13 Jul 1911 , Bergen, Hordaland, Norge; ble døpt 20 Aug 1911; døde 16 Jun 1987, Bergen, Hordaland, Norge.
    3. Bergljot Ottesen ble født 15 Jan 1913 , Bergen, Hordaland, Norge; ble døpt 15 Aug 1913 , Korskirken, Bergen, Hordaland, Norge; døde 18 Mar 1990, Bergen, Hordaland, Norge.
    4. Torleif Helèn Ottesen ble født 23 Des 1915 , Bergen, Hordaland, Norge; ble døpt 27 Aug 1916 , Årstad, Bergen, Hordaland; døde 5 Sep 1966, Bergen, Hordaland, Norge; ble begravet , Møllendal, Bergen, Hordaland.
    5. Aslaug Ottesen ble født 8 Mar 1918 , Bergen, Hordaland, Norge; ble døpt 30 Jun 1918 , Bergen, Hordaland, Norge; døde 9 Nov 1918, Bergen, Hordaland, Norge.
    6. 7. Aslaug Ottesen ble født 5 Jan 1920 , Bergen, Hordaland, Norge; ble døpt 28 Mar 1920 , Årstad, Bergen, Hordaland; døde 31 Jan 1994, Bergen, Hordaland, Norge; ble begravet 4 Feb 1994, Eidsvåg, Bergen, Hordaland, Norge.